Švestkové knedlíky
40 min.
Ingredience
- 600mililitrůMléko polotučné
- 340gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 900gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůVejce slepičí
- 1400gramůŠvestky
- 2litryVoda pitná
- 300gramůTvaroh tvrdý
- 300gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.
- 2Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky.
- 3Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- 4Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.