Svíčková s houbami
80 min.

Ingredience
- 20gramůCibule
- 200gramůHovězí svíčková
- 60gramůZelenina kořenová
- 5gramůHouby sušené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 4kusyJalovec
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.
- 2Přidáme omyté maso, opečeme a podlijeme vývarem. Okořeníme bobkovým listem, jalovcem, tymiánem a citronovou kůrou. Dusíme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme. Do šťávy přidáme v mléce namočené a předem udušené sušené houby.
- 4Hotovou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kyselé smetaně a povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a osladíme.
- 5Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.