Svíčková z koňského masa
140 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůKoňské maso
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusPetržel kořen
- 7kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou koňskou svíčkovou protkneme slaninou a opečeme na másle. Přidáme očištěný a nakrájený celer, petržel, cibuli, koření, krátce osmahneme. Podlijeme vařící vodou a dusíme, až maso změkne.
- 2Měkkou pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme a zahustíme kyselou smetanou rozmíchanou s moukou. Omáčku ještě povaříme, nakonec do ní vložíme naporcované maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.