Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 150gramůSýr kozí
 - 400gramůZakysaná smetana
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaMed včelí
 - 120gramůŠpenátový protlak mražený
 - 1kusHrušky
 - 130mililitrůVíno bílé
 - 1kusHřebíček
 - 1kusSkořice celá
 - 1kusŠalotka
 - 250mililitrůVývar slepičí
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1kusBylinky čerstvé - svazek
 - 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 3plátkyŽelatina bílá plátky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do studené vody a rozpustíme. Sýr rozmixujeme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme, vmícháme želatinu a med.
 - 2Špenát rozmixujeme a smícháme s 1/4 sýrového krému.
 - 3Hranatou podlouhlou formu vyložíme fólií. Na dno urovnáme 1/3 sýrového krému, na něj navršíme špenátový krém a navrch naneseme zbylý sýrový krém. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.
 - 4Hrušku oloupeme, nakrájíme na plátky, povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí.
 - 530 ml vína svaříme s nasekanou šalotkou na polovinu, přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany, necháme vychladnout.
 - 6100 ml smetany ušleháme a vmícháme spolu s nasekanými bylinkami do vývaru. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 7Sýrový dezert nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s hruškou a omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.