Tagliatelle s ragú
210 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 20gramůCeler řapíkatý
 - 90gramůPancetta
 - 220gramůHovězí maso mleté
 - 220gramůVepřové maso mleté
 - 3gramyOregano sušené
 - 40gramůMrkev kořen
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 120gramůJátra kuřecí
 - 125mililitrůVíno bílé
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 250mililitrůHovězí vývar základní
 - 400gramůTěstoviny Tagliatelle
 - 20gramůSýr Parmezán
 - 185mililitrůMléko polotučné
 - 4litryVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pancettu. K zelenině přidáme mleté maso, posypeme oreganem, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Necháme maso zatáhnout, poté přidáme nadrobno nakrájená drůbeží játra a vaříme do změny barvy masa.
 - 2Přilijeme víno a za vysoké teploty ho necháme vyvařit. Poté k masu vlijeme 125 ml mléka a na mírném plameni necháme 10 minut vařit.
 - 3Do omáčky přidáme pokrájená rajčata a 1/2 vývaru, hrnec přikryjeme mírně poodklopenou poklicí a necháme 3 hodiny vařit. Dle potřeby přiléváme vývar, aby směs nevyschla.
 - 4Než se uvaří omáčka, uvaříme těstoviny dle návodu. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbytek mléka, osolíme a opepříme dle potřeby. Těstoviny podáváme přelité omáčkou, posypané strouhaným parmezánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.