Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem
50 min.
Ingredience
- Na omáčku
 - Na těstoviny
- 5gramůSůl
 - 2kusyVejce slepičí
 - 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, najemno nasekáme cibuli a osmažíme na oleji. Potom vložíme zeleninu, chvíli smažíme a podlijeme 1 sběračkou vody. Mírně osolíme a opepříme, sundáme z ohně, v omáčce rozpustíme kozí sýr a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zaděláme hladké těsto, zabalíme ho igelitu a necháme odpočinout.
 - 2Z těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle, uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, dáme na pánev s omáčkou a ještě povaříme, aby zhoustla. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě teplé tagliatelle podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.