Telecí hruď na víně
140 min.
Ingredience
- 900gramůTelecí hruď
- 80gramůCibule perlová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4gramyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 6gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 700mililitrůVíno burgundské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy.
- 2Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka.
- 3Maso přendáme na pánev, zalijeme vodou a uvedeme k varu, poté ihned vyjmeme a necháme okapat.
- 4Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut.
- 5Maso zaprášíme moukou a chvíli na to zalijeme vínem.
- 6Přidáme mrkev, cibuli, koření. osolíme a opepříme a přiklopené vaříme 90 minut.
- 7Servírujeme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.