Telecí plátek na smetaně
20 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí maso přední
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůSlivovice
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
945 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, žampiony na plátky. Ve wok pánvi rozpálíme olej, maso na něm pět minut opékáme. Poté přidáme cibuli, žampiony a prolisujeme do pánve česnek. Opékáme další tři minuty.
- 2Do woku přidáme oregano, smetanu a slivovici. Vše minutu povaříme, dochutíme solí a pepřem, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.