Telecí plíce se zeleninou
85 min.

Ingredience
- 1000gramůTelecí plíce
- 2kusyBobkový list
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 2gramyNové koření celé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plíce omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kořenovou zeleninu, cibuli a pozvolna vaříme asi hodinu, až je maso měkké. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme do kastrolu.
- 2Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme částí vývaru a krátce povaříme. Vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a nalijeme na maso a zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.