Telecí řízek připravovaný po milánsku
60 min.
Ingredience
- 800gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůMasový vývar
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 600gramůTelecí kotlety
- 100gramůSýr Parmezán
- 60gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůŠpagety
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůBazalka
- 3,5litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1107 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
61 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Nadrobno nasekáme česnek. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme k nim spařená a pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný tymián. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.
- 2Paličkou na maso naklepeme řízky, osolíme je a opepříme.
- 3Polovinu nastrouhaného parmezánu smícháme se strouhankou.
- 4Obalíme řízky v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi parmezánu a strouhanky. Mírně trojobal přitiskneme k masu.
- 53 litry vody přivedeme k varu a uvaříme v nich podle návodu na obalu špagety.
- 6Na dvou pánvích rozehřejeme máslo a olej. Řízky smažíme na střední teplotě z každé strany 3 minuty.
- 7Slijeme špagety a necháme je okapat na sítu. Pak je rozdělíme do 4 talířů, přidáme řízky a trochu rajčatové omáčky. Zdobíme bazalkou. Zbytkem nastrouhaného parmezánu si každý strávník posype špagety podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.