Telecí řízky po indicku
65 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 150gramůŠunka dušená
 - 150gramůKuřecí prsa
 - 1lžičkaVegeta
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1kusBobkový list
 - 2kusyRajčata
 - 1kusCibule
 - 120mililitrůVíno bílé
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 30mililitrůOlej rostlinný
 - 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
 - 50gramůMouka pšeničná hladká
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky, bobkový list rozdrtíme.
 - 2Kuřecí maso spolu se šunkou umeleme, do hmoty vmícháme petrželovou nať, vegetu, bobkový list, 1 lžíci smetany a vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme řízky, zavineme, upevníme nití, obalíme v mouce a ze všech stran smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté přimícháme cibuli a zarestujeme. Na závěr přidáme rajčata, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
 - 3Udušené maso vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme.
 - 4Závitky překrájíme šikmým řezem a podáváme přelité omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.