Telecí řízky s kořenovou zeleninou
60 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr krupice
- 150gramůZelenina kořenová
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky.
- 2Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli, zeleninu a smažíme dozlatova. Poté přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- 3Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali lžíci mouky a za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut. Hotovou omáčku přecedíme, ochutíme cukrem, octem.
- 4Řízky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.