Telecí soté s nudlemi
130 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 2špetkyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 150mililitrůBujón hovězí
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 120mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
32 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu.
- 3Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem.
- 4Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.