Těstovinové mušle s ricottou
110 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůSýr Ricotta
- 100gramůSýr Parmezán
- 150gramůRoketa
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůRajčata
- 95gramůPaprika červená
- 180gramůArtyčoky sterilované
- Sýrová omáčka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 750mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Gruyére
- 20gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 600mililitrůOmáčka na těstoviny
- 20gramůOregano sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
39 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a rozložíme na 2 plechy potřené olejem tak, aby se navzájem neslepily, a opatrně je zakryjeme fólií.
- 2Náplň: Všechny suroviny na náplň smícháme v míse. Náplň klademe do těstovinových mušlí lžičkou. Nesmíme je přeplnit, aby nepraskly.
- 3V hrnci rozehřejeme na malém ohni máslo, přidáme mouku a asi 1 minutu mícháme, až vznikne hladká zlatavá jíška. Odstavíme ji a postupně vmícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, přivedeme k varu, až začne houstnout. Asi 1 minutu ji povaříme, odstavíme a vmícháme do ní sýr, bazalku, sůl a pepř.
- 4Trochu sýrové omáčky nalijeme na dno zapékací mísy. Naplněné conchiglie rozložíme do omáčky, zalijeme zbývající omáčkou a zapékáme asi 30 minut, až omáčka zezlátne.
- 5Do hotové omáčky na těstoviny přidáme oregano a krátce ji prohřejeme při střední teplotě. Omáčku rozdělíme do nahřátých talířů, do ní dáme zapečené conchiglie a povrch ozdobíme čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.