Těstovinový nákyp se šunkou
70 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 250gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůHrášek
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 150gramůCréme fraiche
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 150gramůMrkev kořen
- 250gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme 5 minut v horkém másle.
- 2Hrášek krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, slijeme, zchladíme a necháme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3Vymažeme zapékací misku. Tvaroh smícháme s creme fraiche a vejci, osolíme, opepříme, přidáme tymián a tvarohovou směs smícháme s těstovinami, mrkví, cibulí, hráškem a šunkou. Dáme do zapékací misky a pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.