Těstoviny s olihněmi
75 min.

Ingredience
- 230gramůTěstoviny Penne
- 1,04litryVoda pitná
- 6lžicOlej olivový
- 0,8kusCibule
- 150mililitrůVíno červené
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceMajoránka
- 0,8kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,8lžícePetržel - nať
- 350gramůOlihně
- 2lžíceProtlak rajčatový
- Vývar rybí [42659]
- 0,8kusBobkový list
- 160gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 0,4kusCitrony
- 0,8kusMrkev kořen
- 3,2kusyPepř černý celý
- 0,8hrstPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 1,04litryVoda pitná
- 520gramůRybí hlavy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však pouze 3 minuty, poté je důkladně scedíme a odložíme stranou. Do větší zapékací mísy dáme rozehřát olej, opečeme na něm na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky krájené olihně, 225 ml rybího vývaru a 3 minuty vaříme. Přilijeme víno, vložíme rozkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nadrobno nakrájenou majoránku a bobkový list. Přidáme sůl a pepř dle chuti, vaříme 5 minut, potom přidáme uvařené těstoviny, opět přivedeme k varu a vaříme ještě 7 minut. Vyndáme bobkový list, přimícháme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme.
- 2Rybí vývar:
- 3Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.