Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem
85 min.
Ingredience
- 144kusůMrkev kořen
 - 480gramůCeler řapíkatý
 - 1kusCuketa
 - 144kusůPórek
 - 230gramůPstruh uzený
 - 200gramůSýr smetanový tavený 45%
 - 150mililitrůVíno bílé
 - 2lžíceKopr čerstvý
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 230gramůTěstoviny čtyřvaječné
 - 3litryVoda pitná
 - 120gramůHrášek mražený
 
- Vývar zeleninový [42785]
- 4,8kusyBobkový list
 - 480gramůCeler řapíkatý
 - 144gramůCibule
 - 96gramůFenykl čerstvý
 - 144gramůMrkev kořen
 - 1,2hrstiPetržel - nať
 - 144gramůPórek
 - 96gramůRajčata
 - 48gramůTymián čerstvý
 - 3litryVoda pitná
 - 2,4lžíceOlej rostlinný
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7066 kcal
Bílkoviny
185 g
Tuky
44 g
Sacharidy
1503 g
Vláknina
267 g
Cukr
345 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.
 - 2Vývar zeleninový [42785]:
 - 3V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.