Tuňák na jehle se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 8kusůPečivo pšeničné běžné máslové
 - 1lžíceOregano sušené
 - 600gramůTuňák obecný
 - 2kusyCibule červená
 - 1kusPaprika červená
 - 1kusPaprika žlutá
 - 1kusCuketa
 - 4lžíceOlej olivový
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusLimetka
 - 1kusSalát kadeřavý
 - 12kusůRajčata Cherry
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na grilování si připravíme pokrájené kostky steaků z tuňáka, papriky zbavené semen a nakrájené na přiměřeně velké čtverce, cibuli nakrájíme na klínky, cuketu na plátky. V misce smícháme s olejem oregano a pepř.
 - 2Na osm jehel, případně špejlí, střídavě napichujeme maso a zeleninu a cherry rajčata, vše poté potřeme olejovou směsí, špízy položíme na grilovací pánev a grilujeme za občasného otáčení zhruba čtvrt hodiny.
 - 3Hotové špízy hned servírujeme s měsíčky limetky, salátem a pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.