Tvarohový dezert s pomerančem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky.
  • 2
    Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku.
  • 3
    Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů.
  • 4
    Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch.
  • 5
    Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.