Tvarohový koláč s kandovaným ovocem
50 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůKandované ovoce
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 60gramůCukr krupice
- 500gramůTvaroh jemný
- 0,5kusPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
565 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Citrónovou kůru nastrouháme, přidáme vejce, cukr a ušleháme.
- 2Do směsi přidáme tvaroh, citrónovou šťávu, pudinkový prášek a změklé máslo, znovu důkladně šleháme.
- 3Těsto dochutíme kandovaným ovocem a přendáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- 4Pečeme pomalu ve vyhřáté troubě.
- 5Vychladlý koláč pocukrujeme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.