Tvarohový nákyp s kyselým zelím
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 250gramůCibule
 - 2stroužkyUzené maso vařené
 - 1lžíceSůl
 - 400gramůČesnek
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaZelí kysané
 
 - Na těsto
- 300gramůTvaroh měkký - nízkotučný
 - 1,5decilitryCréme fraiche
 - 120gramůSýr Parmezán
 - 3lžíceOmáčka sójová
 - 1špetkaSůl
 - 200špetekPepř černý mletý
 - 3mililitryKoňak vaječný
 - 1gramMáslo čerstvé
 - 5kusůVaječný žloutek slepičí
 
 - Na zálivku
- 250gramůKečup
 - 1špetkaVejce slepičí
 - 1špetkaSůl
 - 200gramůPepř černý mletý
 - 1lžičkaPórek
 - 300gramůJogurt bílý
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto: do vhodné nádoby vložíme tvaroh, přidáme crème fraiche, vložíme 5 žloutků. Suroviny promícháme, vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, nakonec vlijeme koňák. Pečicí formu vymažeme máslem, vložíme do ní půlku připraveného těsta.
 - 2Příprava náplně: ve větší pánvi na másle osmahneme na plátky pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené uzené maso. Nakonec vložíme na tenká kolečka rozkrájený česnek a okapané kysané zelí. Chvilku podusíme, osolíme, přimícháme kečup a stáhneme ze sporáku.
 - 3Hotovou náplň rozložíme na těsto v pečící formě.
 - 4V misce rozmícháme jogurt, vejce, sůl, pepř, přidáme drobně krájený pórek, majoránku a nalijeme na povrch surovin.
 - 5Naplněnou pečící formu vložíme do trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
 - 6Hotový nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.