Utopenci s hořčicí
25 min.
Ingredience
- 8kusůŠpekáčky
 - 4kusyChilli papričky nakládané
 - 4kusyFeferony
 - 2kusyCibule
 - 3kusyBobkový list
 - 6kusůNové koření celé
 - 6kusůPepř černý celý
 - 2lžíceHořčice Dijonská
 - 2stroužkyČesnek
 - 100mililitrůOcet vinný
 - 6lžicCukr krystal
 - 2špetkySůl
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
46 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek očistím a česnek nakrájíme na plátky, cibuli na proužky.
 - 2Špekáčky nařízneme, jako bychom je chtěli přepůlit podélně, ale nedokrojíme. Zevnitř je namažeme hořčicí, přidáme polovinu chilli papričky do každého špekáčku, přidáme ještě plátek česneku a trochu cibule.
 - 3Nyní naskládáme na střídačku špekáčky a všechny ostatní suroviny do zavařovací sklenice nebo jiné nádoby. Nezapomeneme na koření.
 - 4Zalijeme nálevem, který připravíme tak, že 5 minut povaříme všechny suroviny na nálev.
 - 5Necháme aspoň 7 dní uležet na chladném místě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.