Uzená pečeně sváteční

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
67 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale nesmíme dokrojit, aby nám zůstal kus vcelku.
  • 2
    Mezi každé 2 plátky vsuneme 1 naklepaný a slaninou protkaný telecí nebo hovězí řízek. Vše dobře svážeme provázkem, aby nám maso drželo vcelku.
  • 3
    Vložíme se zeleninou a kořením (4 kuličky nového koření,2 bobkové listy, 2 špetky muškátového květu) na pekáč do rozpáleného tuku a pečeme.
  • 4
    Nakonec přecedíme šťávu a zahustíme lžící mouky.
  • 5
    Podáváme s rýží či těstovinami a čerstvým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.