Uzená pečeně sváteční
120 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžíceSůl
- 1kusNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 2decilitryVíno červené
- 0,5kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSádlo škvařené
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůUzená vepřová krkovička
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
67 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso nakrájíme mezi žebry na plátky, ale nesmíme dokrojit, aby nám zůstal kus vcelku.
- 2Mezi každé 2 plátky vsuneme 1 naklepaný a slaninou protkaný telecí nebo hovězí řízek. Vše dobře svážeme provázkem, aby nám maso drželo vcelku.
- 3Vložíme se zeleninou a kořením (4 kuličky nového koření,2 bobkové listy, 2 špetky muškátového květu) na pekáč do rozpáleného tuku a pečeme.
- 4Nakonec přecedíme šťávu a zahustíme lžící mouky.
- 5Podáváme s rýží či těstovinami a čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.