Vaishali jehněčí s rýží
90 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
 - 4kusyCibule
 - 50mililitrůMléko polotučné
 - 16stroužkůČesnek
 - 4kusyBobkový list
 - 50mililitrůMáslo čerstvé
 - 1lžíceGaram masala
 - 1lžíceTuk
 - 1lžičkaSůl
 - 1hrstKardamom
 - 1lžíceZázvor celý
 - 0,25kostkaBujón hovězí
 - 1litrVoda pitná
 - 0,5kilogramRýže Basmati
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí.
 - 2Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda.
 - 3Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme.
 - 4Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.