Vařená čočka s bramborami a klobásou
90 min.
Ingredience
- 500gramůČočka jedlá
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 4kusyMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 50gramůTymián čerstvý
- 4kusyKlobása uzená
- 800gramůBrambory
- 50gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
36 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propláchneme čočku ve vodě a necháme ji okapat, nakrájíme na kostičky slaninu, celer, mrkev i petržel oškrábeme a pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, nasekáme ji na drobno.
- 2V kastrolu necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme nasekanou cibuli, zeleninu a okapanou čočku. Zalijeme vodou, vložíme tymián a bobkový list, přivedeme k varu, přidáme do vody klobásy, které jsme před tím propíchali vidličkou.
- 3Vaříme asi hodinu přikryté poklicí.
- 4Oškrábeme brambory, rozkrájíme je na čtvrtky. Vaříme v mírně osolené vodě.
- 5Osolíme a opepříme čočku, přidáme vinný ocet. Nadrobno nasekáme petrželku, přidáme ji k k čočce. Uvařenou klobásu pokrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkou. Hořčici servírujeme odděleně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.