Vařená telecí kýta s majonézou
80 min.

Ingredience
- 1500gramůTelecí kýta
- 100gramůVepřová kýta uzená
- 50gramůCitrony
- 50gramůSlanina vepřová
- 1200mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOcet vinný
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 80gramůCibule
- 100gramůOkurky nakládané
- 80gramůMrkev kořen
- 200mililitrůOmáčka tatarská
- 2lžíceHořčice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
904 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu lehce naklepeme, potřeme pikantní hořčicí a poklademe velmi tenkými plátky slaniny, kyselé okurky a uzeného masa. Zabalíme do rolády, omotáme provázkem nebo si vypomůžeme párátky. Roládu vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přilijeme víno, ocet, přidáme cibuli, sůl, pepř, nové koření, mrkev, celer, petržel a bobkový list. Vaříme hodinu. Roládu vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a uložíme do ledničky do druhého dne.
- 2Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme plátky citronu a podáváme jako součást studeného bufetu. Tatarskou omáčku nebo ochucenou majonézu podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.