Vařená telecí kýta s majonézou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
904 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu lehce naklepeme, potřeme pikantní hořčicí a poklademe velmi tenkými plátky slaniny, kyselé okurky a uzeného masa. Zabalíme do rolády, omotáme provázkem nebo si vypomůžeme párátky. Roládu vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přilijeme víno, ocet, přidáme cibuli, sůl, pepř, nové koření, mrkev, celer, petržel a bobkový list. Vaříme hodinu. Roládu vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a uložíme do ledničky do druhého dne.
  • 2
    Roládu nakrájíme na plátky, ozdobíme plátky citronu a podáváme jako součást studeného bufetu. Tatarskou omáčku nebo ochucenou majonézu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.