Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou
180 min.

Ingredience
- Omáčka
- 20gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 500gramůRýže dušená
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 20gramůCibule
- 750gramůHovězí libové
- 1lžičkaSůl
- 4kusyPepř černý celý
- 20gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 20gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
741 mg
Postup přípravy
- 1Maso vcelku vložíme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přisypeme několik zrnek pepře, přidáme kousek cibule, mrkve, petržele, celeru, okořeníme bobkovým listem a dvěma hřebíčky. Vaříme 2 hodiny.
- 2Uvařené maso scedíme a nakrájíme na plátky.
- 3V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme žlutou jíšku. Do pánve přilijeme vývar z masa a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme dva žloutky.
- 4Plátky masa položíme do vymazaného pekáčku, zalijeme žloutkovou omáčkou z pánve, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
- 5Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.