Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou

180 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
741 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vcelku vložíme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přisypeme několik zrnek pepře, přidáme kousek cibule, mrkve, petržele, celeru, okořeníme bobkovým listem a dvěma hřebíčky. Vaříme 2 hodiny.
  • 2
    Uvařené maso scedíme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme žlutou jíšku. Do pánve přilijeme vývar z masa a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme dva žloutky.
  • 4
    Plátky masa položíme do vymazaného pekáčku, zalijeme žloutkovou omáčkou z pánve, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
  • 5
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.