Vařený candát s hořčicovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného candáta zbavíme kostí, oškrábeme a nakrájíme na porce. Vložíme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme překrojené oloupané cibule, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a sůl. Přivedeme k varu, odstavíme na okraj plotýnky a necháme 5 minut „táhnout“.
  • 2
    Podáváme polité hořčicovou omáčkou.
  • 4
    Omáčka hořčicová [54420]:
  • 5
    V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.
  • 6
    Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.