Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou
85 min.

Ingredience
- Maso
- 80gramůCibule
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 500gramůHovězí jazyk
- Omáčka
- 80gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůTuk
- 10kusůSardelové řezy
- 1litrHovězí vývar základní
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
65 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vroucí vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cca 30min před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list a cibuli.
- 2Hotový jazyk ponoříme krátce do studené vody, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
- 3Na omáčku prolisujeme sardele a polovinu z nich smícháme s máslem. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí. Zaprášíme moukou a orestujeme.
- 4Zalijeme vývarem, cca 20min povaříme a scedíme. Přidáme smetanu, sardelové máslo a citronovou šťávu.
- 5Maso rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou s libovolnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.