Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
65 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vroucí vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cca 30min před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list a cibuli.
  • 2
    Hotový jazyk ponoříme krátce do studené vody, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Na omáčku prolisujeme sardele a polovinu z nich smícháme s máslem. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí. Zaprášíme moukou a orestujeme.
  • 4
    Zalijeme vývarem, cca 20min povaříme a scedíme. Přidáme smetanu, sardelové máslo a citronovou šťávu.
  • 5
    Maso rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou s libovolnou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.