Vařený losos s dušeným špenátem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat
  • 2
    V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.
  • 3
    V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.