Vepřová polévka s brambory a krupkami

125 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová žebra a vepřové maso omyjeme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody. Přidáme 3 očištěné cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl a maso pomalu vaříme doměkka (minimálně 70 minut). Mezitím si dobře promyjeme krupky a odložíme je do misky s 2 dl vody. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostky a odložíme.
  • 2
    Když je maso měkké, vyjmeme jej, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Do vývaru dáme scezené krupky a brambory. Přidáme kmín a vaříme přibližně 30 minut, až budou krupky měkké. Maso od kosti obereme, pokrájíme a dáme ke konci vaření do polévky. Dochutíme ji muškátovým oříškem, majoránkou, černým pepřem a podle chuti dosolíme.
  • 3
    Omyjeme a drobně pokrájíme petrželku kudrnku, kterou přimícháme do polévky až nakonec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.