Vepřové kotlety na cidru
70 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
 - 24gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 50gramůCeler bulvový
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 12mililitrůOlej stolní
 - 150gramůJablka
 - 4gramyTymián čerstvý
 - 2kusyBobkový list
 - 5gramůPetržel - nať
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 260gramůVepřové kotlety
 - 1000mililitrůVíno jablečné
 - 40gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
 - 2Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.
 - 3Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.
 - 4Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.
 - 5Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.