Vepřové kotlety plněné šunkou a sýrem
55 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůRajčata
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaOregano sušené
- 60gramůSýr Moravský bochník 45%
- 100gramůŠunka dušená
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme a prořízneme do nich kapsy. Plátky šunky zabalíme do plátků sýra, vložíme do kapes v kotletách, sepneme párátky a maso opepříme.
- 2V pánvi na rozehřátém másle a oleji opékáme kotlety po každé straně asi 6 minut. Potom je osolíme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- 3Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na výpeku. Přidáme oloupaná, na kostičky rozkrájená rajčata, vše podusíme asi 10 minut. Přidáme očištěné žampiony, dusíme dalších 10 minut. Nakonec omáčku okořeníme oreganem.
- 4Kotlety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.