Vepřové maso s lilky
175 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová plec
 - 30mililitrůOlej olivový
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 70gramůPaprika zelená
 - 70gramůPaprika červená
 - 600gramůLilek
 - 60gramůCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 1200mililitrůHovězí vývar základní
 - 200mililitrůVíno růžové
 - 6gramůBobkový list
 - 6gramůTymián čerstvý
 - 6gramůPetržel - nať
 - 300gramůRajčata
 - 30mililitrůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
58 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
 - 2Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 3Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.
 - 4Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.
 - 5Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.
 - 6Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.
 - 7Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.
 - 8Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.