Vepřové na pomerančích
170 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 500gramůBramborová kaše
- 15kusůHřebíček
- 80gramůCukr krupice
- 4kusyPomeranče
- 300mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOlej stolní
- 2kusyBobkový list
- 1kusZázvor celý
- 100mililitrůBrandy peach
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kilogramVepřová kýta
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1152 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Kýtu osolíme, opepříme a necháme v pekáči půl hodiny odležet. Pak k ní přidáme rozčtvrcenou cibuli, česnek, bobkový list, hřebíček, olej a víno. Vše přikryté alobalem pečeme hodinu a půl při 180 stupních C.
- 2Dva pomeranče umyjeme, sloupeme z nich barevnou kůru, povaříme ji pět minut a pak opláchneme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přecedíme ji, přidáme cukr, hořčičná semínka, zázvor a svaříme je.
- 3Kýtu vyndáme, do kůže vyřežeme šachovnici, potřeme pomerančovým sirupem a pečeme čtyřicet minut při 220 stupních C. Maso během pečení často poléváme sirupem.
- 4Zbylé dva pomeranče nakrájíme na plátky. Výpek smícháme se zbylým pomerančovým sirupem a brandy a převaříme ho. Maso podáváme s omáčkou, bramborovou kaší a plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.