Vepřové na pomerančích

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1152 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu osolíme, opepříme a necháme v pekáči půl hodiny odležet. Pak k ní přidáme rozčtvrcenou cibuli, česnek, bobkový list, hřebíček, olej a víno. Vše přikryté alobalem pečeme hodinu a půl při 180 stupních C.
  • 2
    Dva pomeranče umyjeme, sloupeme z nich barevnou kůru, povaříme ji pět minut a pak opláchneme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přecedíme ji, přidáme cukr, hořčičná semínka, zázvor a svaříme je.
  • 3
    Kýtu vyndáme, do kůže vyřežeme šachovnici, potřeme pomerančovým sirupem a pečeme čtyřicet minut při 220 stupních C. Maso během pečení často poléváme sirupem.
  • 4
    Zbylé dva pomeranče nakrájíme na plátky. Výpek smícháme se zbylým pomerančovým sirupem a brandy a převaříme ho. Maso podáváme s omáčkou, bramborovou kaší a plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.