Vepřové plecko na smetaně
90 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
 - 800gramůVepřové maso libové
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 3kusyBobkový list
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,25lžičkaPepř růžový mletý
 - 4lžícePaprika mletá sladká
 - 500mililitrůvývar z vepřového masa
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 150mililitrůSmetana na šlehání
 - 0,5kusPaprika červená
 - 0,5kusPaprika žlutá
 - 4lžíceSmetana kysaná
 - 1lžícePetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno.
 - 2Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
 - 3Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme.
 - 4Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje.
 - 5Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.