Vepřové řízky na italský způsob
35 min.

Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůStrouhanka
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.
- 2Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, pak obalíme v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.
- 3Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.
- 4V pánvi, v které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.