Vepřové řízky na italský způsob

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.
  • 2
    Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, pak obalíme v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.
  • 4
    V pánvi, v které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.