Veronská omáčka se Spaghettini
35 min.

Ingredience
- 400gramůTěstoviny Spaghettini
- 5gramůSůl
- 200gramůŠalotka
- 3lžíceOlej olivový
- 125mililitrůDolin - Vermouth
- 125mililitrůVíno bílé
- 2kusyBobkový list
- 5gramůCitronová kůra
- 10gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 200gramůRajčata
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 75gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 30gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu.
- 2Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.
- 4Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.