Vipavská čorba
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 200gramůFazole červené
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 500gramůUzené maso vařené
 - 400gramůBrambory
 - 400gramůZelí kysané
 - 1kusBobkový list
 - 1lžíceSůl
 - 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 4litryVoda pitná
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 - 3stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
58 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Barevné fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den fazole slijeme, dáme čistou vodu a uvaříme doměkka. Očištěné a na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě zvlášť.
 - 2Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme kysané zelí, promícháme a pod pokličkou dusíme 20 minut.
 - 3V hrnci na polévku na oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a k ní přidáme uvařené fazole a brambory, podušené zelí se slaninou, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, rajčatový protlak a vaříme přibližně 20 minut.
 - 4Uvařené uzené maso pokrájíme na porce a vložíme je před dovařením do čorby a ještě chvíli povaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.