Vývar zeleninový
55 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 120gramůCibule
- 120gramůPórek
- 120gramůMrkev kořen
- 400gramůCeler řapíkatý
- 80gramůFenykl čerstvý
- 80gramůRajčata
- 2,25litryVoda pitná
- 4kusyBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 40gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté co je vývar hotový ho přecedíme a můžeme jej hned použít, nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Vývar zeleninový
Výborný vývar 😁