Zadělávaná krůtí stehna
105 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
 - 1kusCibule
 - 4stroužkyČesnek
 - 2kilogramyKrůtí stehna
 - 180gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůMouka pšeničná hladká
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 0,5lžičkaNové koření celé
 - 0,5lžičkaPepř černý celý
 - 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1lžíceSůl
 - 1,5litryVoda pitná
 - 1kusKvěták
 - 600gramůRýže dušená
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
40 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vařící vody vložíme květák, vaříme přibližně 10 minut, vyjmeme a následně rozebereme na růžičky.
 - 2Do vody poté vložíme bobkový list, 1 překrojenou cibuli, česnek, pepř a nové koření.
 - 3Krůtí stehna vykostíme (včetně kostic), přidáme je do vařící vody, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme do měkka. Uvařená stehna vyndáme a rozkrájíme na porce. Vývar zcedíme a necháme odkrytý vařit dál, aby se zredukovalo jeho množství.
 - 4Na 100 g másla zpěníme hladkou mouku, vzniklou světlou jíšku zalijeme vývarem, přisolíme, přidáme muškátový oříšek a za občasného zamíchání povaříme na hustou omáčku. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu a 80 g másla. Nakonec do omáčky vložíme nakrájené maso s růžičkami květáku a necháme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.