Zajíc na švestkách
80 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
 - 40mililitrůOcet kvasný lihový
 - 1špetkaŠalvěj čerstvá
 - 1špetkaTymián sušený
 - 3kusyBobkový list
 - 1stroužekČesnek
 - 1litrVíno červené
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 250gramůVepřová kýta uzená
 - 250gramůŠvestky
 - 2kusyMrkev kořen
 - 2decilitryOlej rostlinný
 - 1500gramůZaječí maso
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
43 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.
 - 2Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.