Zajíc pečený na víně
210 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
 - 2kusyCibule
 - 200gramůSlanina vepřová
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 1kusBobkový list
 - 1litrVíno červené
 - 125mililitrůZakysaná smetana
 - 2kilogramyZaječí maso
 - 4krajíceChléb konzumní
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1,5lžičkySůl
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
 - 2V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.
 - 3Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.
 - 4Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.