Zapečená zeleninová směs s mletým masem
100 min.
Ingredience
- 300gramůLilek
 - 400gramůJehněčí maso mleté
 - 200gramůCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 20gramůTuk
 - 30gramůStrouhanka
 - 600gramůBrambory
 - 150gramůJogurt bílý
 - 15gramůOregano čerstvé
 - 15gramůTymián čerstvý
 - 120gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 8gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 25gramůOlej olivový extra panenský
 - 250gramůPassata (drcená rajčata)
 - 4kusyVejce slepičí
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno.
 - 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme.
 - 3Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce.
 - 4Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.