Zapečené smetanové těstoviny s treskou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
351 mg
Cukr
264 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací mísu vytřeme máslem, vložíme do ní na plátky nakrájenou tresku, nalijeme mléko, přidáme bobkový list a jalovec. Zapékací mísu přiklopíme, pečeme 15 minut. Mezitím ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny.
  • 2
    Po upečení vyndáme bobkový list i jalovec a tekutinu slijeme, odložíme ji k pozdějšímu použití. Natvrdo uvařená vejce rozmačkáme vidličkou. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a minutu opékáme za stálého míchání. Pak jíšku odstavíme, pomalu přilijeme tekutinu, ve které se pekla ryba. Ochutíme cayenským pepřem, solí, pepřem a přimícháme citronovou šťávu, smetanu, nadrobno nakrájenou petželku i vejce, vrátíme na plotnu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou. Do zapékací mísy dáme péct na 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.