Zapečené smetanové těstoviny s treskou
45 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 450gramůTreska uzená
- 1kusBobkový list
- 450gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 4špetkyJalovec
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
351 mg
Cukr
264 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací mísu vytřeme máslem, vložíme do ní na plátky nakrájenou tresku, nalijeme mléko, přidáme bobkový list a jalovec. Zapékací mísu přiklopíme, pečeme 15 minut. Mezitím ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny.
- 2Po upečení vyndáme bobkový list i jalovec a tekutinu slijeme, odložíme ji k pozdějšímu použití. Natvrdo uvařená vejce rozmačkáme vidličkou. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a minutu opékáme za stálého míchání. Pak jíšku odstavíme, pomalu přilijeme tekutinu, ve které se pekla ryba. Ochutíme cayenským pepřem, solí, pepřem a přimícháme citronovou šťávu, smetanu, nadrobno nakrájenou petželku i vejce, vrátíme na plotnu. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou. Do zapékací mísy dáme péct na 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.