Zapečené špagety s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 50gramůStrouhanka
- 200gramůŠpagety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůSýr Gruyére
- 3decilitryOmáčka bešamelová
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1,5decilitryVíno bílé
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety nalámeme na přibližně 5 cm dlouhé kousky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Konzervovaná rajčata scedíme a okapaná nakrájíme na malé kousky. Sýr rozkrájíme na tenké plátky.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, necháme je okapat, potom je v míse smícháme s vajíčkem, strouhankou a sýrem, opepříme a osolíme, přelijeme bešamelovou omáčkou a důkladně promícháme. Připravenou těstovinovou směs vložíme do zapékací mísy a v troubě, předehřáté na 220 stupňů ji zapékáme 20 minut. Zapečenou necháme 10 minut chladnout a připravíme si omáčku.
- 4V nízkém hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání na mírném žáru v něm opečeme cibuli a bobkový list. Pak vmícháme nakrájená rajčata a rajčatový protlak, přilijeme víno, opepříme, osolíme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.