Zapečené těstoviny s krevetami a lososem
85 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1plátekCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůTěstoviny Spaghettini
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200gramůLosos uzený
- 280gramůKrevety tygří - loupané
- 300mililitrůBešamel
- 120gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 2V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat, vrátíme zpět do hrnce a promícháme se čtyřmi lžícemi másla.
- 3Vymažeme máslem velkou zapékací mísu a vsypeme do ní polovinu uvařených špaget. Poklademe je částí pokrájeného lososa a částí krevet, které jsme očistili, uvařili a nakrájeli na kousky. Na tuto vrstvu vlijeme polovinu bešamelu a posypeme polovinou ustrouhaného parmezánu. Poskládáme stejnou druhou vrstvu. Na závěr poklademe bešamel posypaný sýrem a zbylým máslem.
- 4Špagety pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba patnáct minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.