Zapékaná zelenina
70 min.

Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceHořčice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 75gramůKarotka
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůKukuřice cukrová
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.
- 2Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.
- 3Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.
- 4Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.
- 5Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.
- 6Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.
- 7Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.