Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat
40 min.

Ingredience
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1decilitrVývar zeleninový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1hrstKopr čerstvý
- 1,5litryVoda pitná
- 250gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.
- 2Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- 3Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.
- 4Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.