Zeleninový boršč
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 50gramůPetržel kořen
- 1hrstPetržel - nať
- 150gramůČervená řepa
- 1lžíceOlej stolní
- 100gramůBrambory
- 50gramůCeler bulvový
- 2kusyBobkový list
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůMrkev kořen
- 150gramůJogurt bílý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme zelí, řepu, kořenovou zeleninu a brambory a vše nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme rajský protlak a chvíli podusíme. Poté zalijeme studenou vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme nakrájenou zeleninu a koření a vše uvaříme doměkka. Těsně před podáváním dochutíme octem a solí.
- 3Jednotlivé porce na talíři doplníme lžičkou jogurtu a špetkou posekané petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.